Welke deurklink moet ik kiezen, en waar moet ik rekening mee houden.

Deurklinken, wat heb ik precies nodig en hoe meet ik het op?

Deurbeslag is te koop in allerlei maten, soorten en uitvoeringen. Maar vaak is de vraag; "Wat heb ik precies nodig en hoe meet ik het op?". Op de huidige markt is er zoveel te krijgen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder vertellen wij u alles wat van belang is om de juiste keuze te kunnen maken.

Deurklink met schild

Of u de keuze maakt voor een deurklink met schild hangt volledig af van uw smaak, interieur en toepasbaarheid op de deur. Over het algemeen kan een deurklink met schild op elke deur toegepast worden. In de praktijk komen deurklinken met schild voor op vrijwel alle soorten deuren, denk hierbij aan voordeuren, achterdeuren, toiletdeuren en (bad) kamerdeuren. Indien u kiest voor een deurklink met schild op een buitendeur raden wij u aan om een deurklink met schild te kiezen die voorzien is van een SKG keurmerk om zo extra weerbaar te zijn tegen inbraken. Meer weten over SKG keurmerken, lees dan hier verder.

Zodra u de keuze maakt om een deurklink met schild te kopen is het belangrijk om de volgende dingen te weten:

  • De PC maat (afstand slot tot hart slotstift)
  • De dikte van de deur

Weten hoe u de PC maat opmeet? In dit artikel leggen wij precies op hoe u de PC maat kan opmeten.

Deurklink met rozet

Een deurklink met rozet geeft over het algemeen een erg luxe uitstraling en ziet er netjes afgewerkt uit. Zodoende kiezen tegenwoordig veel mensen voor deurklinken met een rozet. Deurklinken met rozet zijn te koop in diverse vormen, denk hierbij aan ronde rozetten en vierkante rozetten.

Indien u kiest voor een deurklink met rozet op een buitendeur raden wij u aan om een deurklink met rozet te kiezen waarvan het veiligheidsrozet voorzien is van een SKG keurmerk om zo extra weerbaar te zijn tegen inbraken. Meer weten over SKG keurmerken, lees dan hier verder.

Zodra u kiest om een deurklink met rozet te plaatsen hoeft u alleen rekening te houden met de dikte van de deur. Over het algemeen wordt bij een deurklink set een slotstift geleverd voor deurdiktes tot maximaal 45mm dik. Toch een dikkere deur? Verlengde slotstiften zijn leverbaar voor deurdiktes van  100mm tot 120mm.

Als u een slot in uw deur heeft is het belangrijk om te kijken of u een cilinder slot of een klavierslot in uw deur heeft. Aan de hand hiervan kiest u een bijpassend onder rozet.

Terug naar blog