Het SKG keurmerk

Deurbeslag-specialist | SKG keurmerk

Wat is een SKG keurmerk?

SKG staat voor stichting kwaliteit gevelbouw en is een instantie die onafhankelijk hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Door SKG-IKOB wordt er pas een SKG keurmerk afgegeven als het hang- en sluitwerk bewezen heeft te voldoen aan de eisen. Zodra het hang- en sluitwerk heeft bewezen te voldoen aan de eisen mag het product het keurmerk met sterren dragen. De inbraakwerendheid wordt weergegeven met de hoeveelheid sterren die toegekend is aan het hang- en sluitwerk. 

Het keurmerk dient altijd zichtbaar te zijn aan de buitenkant en mag niet te verwijderen zijn. Bij het toekennen van het keurmerk wordt uitgegaan van de tijd die gemiddeld nodig is om in te breken.

Deurbeslag-specialist | SKG1 keurmerk

SKG 1 ster (SKG*)

Heeft u hang- en sluitwerk met een SKG* (SKG1) keuring? Dit wil zeggen dat uw hang- en sluitwerk standaard inbraak werend is voor de duur van ongeveer 3 minuten. De test van de SKG* hang- en sluitwerk is getest met klein hulpgereedschap zoals een schroevendraaier. Hang- en sluitwerk met een SKG* moet altijd toegepast worden in combinatie met andere inbraak werende producten worden toegepast.  

Deurbeslag-specialist |SKG2 keurmerk

SKG 2 sterren (SKG**)

Heeft u hang- en sluitwerk met een SKG** (SKG2) keuring? Dit wil zeggen dat uw hang- en sluitwerk zwaar inbraak werend is voor de duur van ongeveer 3 minuten. De test van de SKG** hang- en sluitwerk is getest met hetzelfde gereedschap als de SKG* ster producten. Het hang- en sluitwerk met deze keuring is zelfstandig te gebruiken en hoeft dus niet in combinatie met andere producten gebruikt te worden. Voorbeelden van hang- en sluitwerk met een SKG** keuring zijn bijvoorbeeld scharnieren, cilinders en de cilinderrozet.

Deurbeslag-specialist | SKG3 keurmerk

SKG3 sterren (SKG***)

Heeft u hang- en sluitwerk met een SKG*** (SKG3) keuring? Dit wil zeggen dat uw hang- en sluitwerk extra zwaaar inbraak werend is voor de duur van ongeveer 5 minuten. Het hang- en sluitwerk met deze keuring is zelfstandig te gebruiken en hoeft dus niet in combinatie met andere producten gebruikt te worden. Voorbeelden van hang- en sluitwerk met een SKG*** keuring zijn bijvoorbeeld cilinders en een cilinderrozet met anti kerntrekbeveiliging.